Ještě více „Stronger for longer“: Nové pneumatiky RoadSmart IV

Ještě více „Stronger for longer“: Nové pneumatiky RoadSmart IV

 

Společnost Dunlop odhalila informace o nových pneumatikách pro rok 2022 Roadsmart IV, dosud vůbec nejvšestrannějších sportovně turistických pneumatikách značky.

RoadSmart IV jsou díky kombinaci inovativních technologií společnosti Dunlop nadány velmi různorodými schopnostmi. Dunlop s nimi chce nastavit novou laťku, pokud jde o ovladatelnost, stabilitu, přilnavost za mokra i kilometrový nájezd v široké škále různých motocyklů a způsobů jízdy v celém sportovně turistickém segmentu. 

Více než jen sportovně turistické: Pneumatiky bez hranic 

Segment sportovně turistických motorek získává neuvěřitelně na rozmanitosti, protože jednotlivé typy motorek se v něm nyní různě překrývají. Cestovní naháči, crossoverové modely, silniční adventury, hyper-naháči i tradiční sportovně turistické motocykly, ty všechny se nacházejí v dezénové gesci pneumatik Roadsmart IV.

Dunlop využil rozšiřování tohoto segmentu jako příležitost k vytvoření úplně nové generace pneumatik RoadSmart., které by vyhovovaly potřebám silničních jízd turistického charakteru, dojíždění do práce i rychlých víkendových vyjížděk. Jejich vývoj se řídil poznatky průzkumu, který Dunlop provedl mezi jezdci. Zjistil při něm, že požadují pneumatiky s dokonalým vyvážením užitných vlastností na suché vozovce a vysoké přilnavosti za mokra, neutrální a stabilní ovladatelností a stále stejnými vlastnostmi i po překonání několika tisíc kilometrů. Z takového zadání se RoadSmart IV zrodily. 

Široký sortiment a dvě různé specifikace

Dunlop RoadSmart IV byly vyvinuty tak, aby se hodily pro 17 z 20 nejprodávanějších motocyklů v Evropě. Vývojový tým Dunlop pracoval na tom, aby vytvořil neuvěřitelně všestranné pneumatiky, které budou vyhovovat jak silničním uživatelům adventur jako je BMW R1250GS, tak crossoverů jako Yamaha Tracer, roadsterů jako Yamaha MT nebo Kawasaki Z nebo větších cestovních motorek.

V nejoblíbenějších rozměrech (120/70ZR17 vpředu; 180/55ZR17 a 190/55ZR17 vzadu) vytvořil Dunlop dvě různé verze RoadSmart IV. Varianta SP je optimalizována pro lehčí a sportovnější silniční stroje, zatímco varianta GT je vyladěna tak, aby řidičům zajistila lepší ovladatelnost větších cestovních motorek.

Technologie, které posouvají sportovní turistiku na vyšší úroveň

Všechny varianty pneumatik RoadSmart IV obsahují balíček patentovaných technologií Dunlop
v čele s inovativní směsí s obsahem čtyř zcela nových pryskyřic zvyšujících přilnavost a využitím technologie bezešvého pásu v hlavních rozměrech. 

Naši širokou nabídku pneumatik Dunlop naleznete ZDE