METZELER SPORTEC M9 RR: ŘADA SUPERSPORTOVNÍCH PNEUMATIK SE ROZRŮSTÁ O NOVÉ VELIKOSTI

METZELER SPORTEC M9 RR: ŘADA SUPERSPORTOVNÍCH PNEUMATIK SE ROZRŮSTÁ O NOVÉ VELIKOSTI 

Nové velikosti řady METZELER SPORTEC M9 RR určené pro Adventure motocykly budou dostupné od prosince

Milán (Itálie), 9. listopadu 2021 - SPORTEC M9 RR, představený na začátku roku 2020, je nejnovější supersportovní pneumatika značky METZELER, navržená pro motocyklisty, kteří potřebují výkon, ale také své motocykly používají v nejrozmanitějších povětrnostních podmínkách. Řada SPORTEC M9 RR, původně určená pro supersportovní, nahé a crossover motocykly se 17palcovými ráfky, je dále obohacena o rozměry 120/70 R19 vpředu a 170/60 R17 vzadu. Tyto produkty jsou určeny k vybavení nejoblíbenějších adventure motocyklů, díky kterým si nyní budou moci jezdci užít nebývalý ‚sportovní‘ zážitek z jízdy.

Nové velikosti SPORTEC M9 RR jsou určeny majitelům nejoblíbenějších adventure motorek, kteří preferují dynamický styl jízdy na horských průsmycích a mimoměstských úsecích, kteří od pneumatiky očekávají také vysokou úroveň výkonu a bezpečnosti. Hlavní předností SPORTEC M9 RR je schopnost nabídnout vysoký požitek z jízdy díky skvělé ovladatelnosti; rychlému zahřátí a vynikající přilnavosti; plusem je konzistentní výkon po celou dobu životnosti pneumatiky.

Název SPORTEC M9 RR upevňuje technologickou tradici METZELER: SPORTEC identifikuje supersportovní silniční pneumatiky z portfolia METZELER Přípona RR - zkratka pro Road Racing - odkazuje na ikonické soutěže, jako je Tourist Trophy na Isle of Man, vyhraná v roce jeho edice 2019 na pneumatikách METZELER RACETEC RR Slick. METZELER historicky používal silniční závody jako testovací místo k ověření špičkového výkonu a všestrannosti svých produktů díky široké škále provozních podmínek, kterým lze při těchto akcích čelit, a toto know-how je nyní také ve službách adventure jezdců.

Vlastnosti

Struktura nové velikosti SPORTEC M9 RR byla speciálně vyvinuta tak, aby zajistila sportovní výkon a ovladatelnost s přihlédnutím k rozměrům a hmotnosti adventure motocyklů, které jsou obecně vyšší a těžší než supersportovní motocykly. Inženýři značky METZELER navrhli pro přední část PET strukturu, která se vyznačuje relativně nižší tuhostí než tradiční umělé hedvábí, aby nabídla snadnou a intuitivní jízdu.

Zadní pneumatiky SPORTEC M9 RR jsou vybaveny směsí Full Silica odvozené ze závodních pneumatik do deště, vylepšené tak, aby stabilizovala jejich chování při vysokých teplotách, a nově formulovanými středovými směsmi Full Silica, uspořádanými podle schématu Cap & Base. Směsi plné siliky se používají ke zlepšení doby zahřívání, úrovně mechanické přilnavosti na široké škále typů asfaltu a chemické přilnavosti za mokra, pro vylepšení použití na silnicích s nerovným asfaltem a za různých povětrnostních podmínek. Stejná celosiliková centrální směs je také aplikována na 19 palcové přední velikosti, v tomto případě rozšířené po celé šířce běhounu, aby byla zajištěna konzistentní odezva a dokonalé spojení mezi sadou pneumatik. Profil byl také speciálně navržen tak, aby co nejlépe zvýraznil vlastnosti motocyklů, pro které je produkt určen. 19 palcová přední část pneumatiky SPORTEC M9 RR má o něco zaoblenější profil než 17palcové velikosti, přizpůsobená náročným požadavkům těchto kol z hlediska stability.

Řada pneumatik SPORTEC M9 RR určená pro adventure motocykly zahrnuje následující rozměry:

            Ráfek              Popis                                     

 

F          19                   120/70R19M/CTL 60V                       

 

F          19                   120/70ZR19M/CTL 60W                   

 

R         17                    170/60R17M/CTL 72V                       

 

R         17                    170/60ZR17M/CTL 72W   

Vyzkoušejte pneumatiky METZELER SPORTEC dostupné na našem e-shopu...