Nová dobrodružství s Karoo 4

Karoo 4

Metzeler vyvinul novou dobrodružnou pneumatiku Karoo 4. Nahrazuje Karoo 3 (neobvyklý typ diagonálních bloků). Karoo 4 navazuje na nejnovější technologii pneumatik a zdá se, že jde o návrat ke konvenčnějšímu terénnímu vzorku - bloky ve tvaru „lžíce“. Stejně jako u Karoo 3 je to pneumatika 50:50 (silnice:špína) určená pro větší adventure motorky a motocykly „maxi enduro“.

Nová pneumatika Karoo 4 má zlepšenou (rovnoměrnou) trakci v terénu, „výraznou“ ovladatelnost na silnici, i když je plně naložena, „extrémní“ odolnost proti oděru, proříznutí a roztržení a „špičkový“ výkon na mokru.

Nejnovější blokový vzor byl patentován a dostal jméno Detratec. Nabízí středové kolíky ve tvaru lžíce plus zvlněnou podélnou drážku na obou stranách a poté boční kolíky. Metzeler také patentoval další část dezénu bloků, nazvali jej Dymatec, což je zjevně metodologie designu, která zachovává funkční geometrii kolíků a výkon pneumatiky v průběhu času.

Pokud jde o směs, je to jednosložková přední část, radiální zadní části jsou dvousložkové, ale zadní části s příčnou vrstvou jsou opět jednoduché. Velikosti jsou 19 a 21 palců vpředu, 17 a 18 palců vzadu, takže by měly vyhovovat většině adventure motorek od 650 ccm.

Typické pro všechny novinky jsou následující vylepšení: větší přilnavost, lepší ovladatelnost a delší životnost.

Objednávejte pneumatiky Karoo 4 zde...