Novinky od Pirelli pro rok 2022. Nové velikosti DIABLO SUPERBIKE, DIABLO RAIN a DIABLO WET

Novinky od Pirelli pro rok 2022. Nové velikosti DIABLO SUPERBIKE, DIABLO RAIN a DIABLO WET

DIABLO SUPERBIKE

Pneumatiky DIABLO Superbike jsou vrcholem řady DIABLO a jsou to hladké pneumatiky NHS („Not for Highway Service“), jinými slovy určené výhradně pro použití na trati a určené profesionálním a amatérským jezdcům, stejně jako jezdcům na závodní dráze, kteří chtějí získat nejvíce z jejich okruhového ježdění. Jsou k dispozici v různých směsích a jsou schopny se vypořádat s různými typy asfaltu a povětrnostními podmínkami, které lze nalézt na okruzích po celém světě. Jejich historie a vývoj jsou úzce spjaty s historií a vývojem FIM World Superbike Championship, kde se nyní používají ve všech třídách, od Supersport 300 po Superbike, jako je tomu v národních šampionátech, a to jak těch, kde je Pirelli výhradním dodavatelem, tak těch s otevřenou soutěží výrobců pneumatik.

DIABLO Superbike 10” and 12”

Nejdůležitější novinkou týkající se produktové rodiny Pirelli věnované závodním aplikacím je příchod velikostí DIABLO Superbike v 10 a 12 palcích. Nové velikosti DIABLO Superbike přenášejí desítky let dlouhé zkušenosti získané Pirelli na závodním poli do světa motocyklů s malými koly. DIABLO Superbike byl vyvinut jako extrémně všestranný produkt vhodný pro jezdce všech úrovní, od amatérů po profesionály, kteří používají svůj „malý motocykl“ pro závodní aktivity nebo trénink; Výkon nabízený tímto produktem je měřítkem v této kategorii a odráží závazek, který Pirelli věnuje vývoji své závodní řady.

Diablo Superbike 10"

Díky měkké směsi SC1 používané v celé řadě je DIABLO Superbike schopen nabídnout všestrannost z hlediska provozních podmínek, jako je teplota a asfalt, a typu aplikace, od tréninků po klubové a profesionální závody.

Cross-ply struktura řady DIABLO Superbike 10 a 12 palců byla speciálně vyvinuta inženýry Pirelli, aby vyhovovala charakteristikám cílových motocyklů, pro která je produkt určen, aby usnadnil rychlou změnu směru a zachoval referenční výkon v širokém rozsahu podmínek.

Profil byl také vyvinut pro získání nejlepšího výkonu z 10 a 12 palcových motocyklů v závodních podmínkách. Ve srovnání s drážkovaným DIABLO ROSSO Scooter SC má přední a zadní profil pneumatik DIABLO Superbike profil s dvojitým rádiusem, který zaručuje snadnou ovladatelnost a pocit kontroly v zatáčkách díky větší kontaktní ploše mezi pneumatikou a asfaltem.

DIABLO Superbike 17”

Během sezóny 2021 Pirelli zdokonalilo a aktualizovalo novou verzi DIABLO SUPERBIKE ve směsi SCX, zadní super měkkou pneumatiku mezi kvalifikační směsí a proslulým řešením SC0. Toto řešení, které je nyní k dispozici v pneumatikách 200/65 R 17 pro třídu Superbike a 190/60 R 17 pro třídu Supersport, bylo mimořádně oceněno jezdci FIM World Superbike Championship, kteří jej jednomyslně zvolili pro několik závodů během sezóny.

V roce 2022 Pirelli také představí novou zadní velikost 140/70 R 17 ve střední směsi SC2, která vedle současného řešení SC1 představuje novou řadu pneumatik věnovanou jezdcům třídy Supersport 300. Tato směs je ideální volbou v případě zvláště nízkých teplot nebo abrazivního asfaltu nebo pro jezdce, kteří hledají vyšší kilometrový výkon.

Varianty DIABLO Superbike

DIABLO WET

DIABLO Wet představuje přechodné řešení mezi pneumatikami slick a DIABLO Rain, které je určeno pro použití v případě přechodných povětrnostních podmínek. DIABLO Wet má dezén s nižším počtem drážek ve srovnání s DIABLO Rain a směs s vysokým obsahem siliky, která umožňuje chemickou přilnavost i na mokrém asfaltu.

Řada 2022 zahrnuje zahrnuje také novou zadní velikost 200/60 R 17, určenou pro třídu Superbike i třídu Supersport, kde nahrazuje předchozí velikost 190/60 R 17. Přechod DIABLO Wet na větší velikost představuje vynikající výhodu pro týmy a jezdce, kteří v případě nejistých nebo proměnlivých povětrnostních podmínek před závodem mohou vyměnit pneumatiky DIABLO Wet a DIABLO Rain bez nutnosti měnit nastavení motocyklu.

Závod 2 v Aragonu na pneumatikách DIABLO Wet

DIABLO RAIN

Pro případ deště Pirelli zapracovalo na zlepšení výkonu zadní pneumatiky 200/60 ZR 17, referenčního rozměru pro třídu Superbike a od roku 2022 také pro třídu Supersport, nahrazující předchozí rozměr 190/60 R 17.

DIABLO RAIN má design s odlišnou orientací mezi drážkami ve středové oblasti, které umožňují homogennější opotřebení a větší stabilitu běhounu, a drážkami na rameni, které zlepšují odvod vody a následně i přilnavost při plném náklonu. a rohový výjezd.

Všechny velikosti nové řady DIABLO Rain jsou SCR1, směs s vysokým obsahem oxidu křemičitého, která byla v průběhu let neustále vylepšována díky práci Pirelli na okruzích mezinárodních a národních šampionátů po celém světě. Vývoj této směsi byl zaměřen zejména na zvýšení její výkonnosti a všestrannosti, aby jezdci mohli s jediným řešením získat nejlepší možný výkon, bez ohledu na různé provozní podmínky, se kterými se mohou během závodní sezóny setkat.

Řada DIABLO Rain také zahrnuje nové velikosti určené pro soutěže na skútrech, pitbikech, minimotardech a MiniGP s deseti a dvanácti palcovými koly.

Podívejte se na naši nabídku závodních pneumatik...