PIRELLI DOSÁHLO NA TITUL MXGP 2021 PŘI 76. MISTROVSTVÍ SVĚTA V MOTOKROSU

PIRELLI DOSÁHLO NA TITUL MXGP 2021 PŘI 76. MISTROVSTVÍ SVĚTA V MOTOKROSU

Jeffrey Herlings vyhrál MXGP a získal světový titul. Jago Geerts se prosadil v MX2, ale Maxime Renaux je šampionem.

Mantova (Itálie) 11. listopadu 2021 - Okruh Tazio Nuvolari hostil Velkou cenu Citta di Mantova, osmnácté a poslední kolo mistrovství světa FIM v motokrosu 2021. Pro Pirelli to byla opět triumfální sezóna, při které vyhrálo světové tituly ve třídách MXGP a MX2.

V předvečer posledního závodu byl boj o titul mistra světa ve třídě MXGP stále otevřený, dva nejlepší jezdce průběžného pořadí (Herlingse a Romaina Febvre) dělili pouhé tři body. Jeffrey Herlings vyhrál oba „Moths“ i Grand Prix také díky přední gumě SCORPION™ MX32™ Mid Soft a zadní SCORPION™ MX™ Soft, a potvrdil tak svůj pátý titul mistra světa po napínavé sezóně. Tim Gajser, druhý na stupních vítězů GP, skončil třetí v šampionátu. Jeremy Seewer a Jorge Prado zakončili sezónu na čtvrtém a pátém místě konečného pořadí před Antoniem Cairolim.

Herlings šampion MXGP 2021

Ve třídě MX2, s titulem již jasným pro Maxima Renauxe, zvítězil na Mantově Jago Geerts. Pirelli sérii doslova ovládlo umístěním svých jezdců do první devítky celkového pořadí. Kromě titulu a druhého místa Geertse pro sezónu se italská značka umístila na třetím místě díky šampionovi z roku 2020 Tomu Viallemu. Mattia Guadagnini byl nejlepším nováčkem sezóny, Jed Beaton, Rene Hofer, Kay De Wolf, Thibault Benistant a Ruben Fernandez obsadili konečné pozice od čtvrté do deváté.

Pirelli zaznamenalo úspěch také v mistrovství Evropy EMX250 a EMX2T, které vyhráli Nicolas Lapucci a Maximilian Spies.

Herlings v akci 

Naše nabídka pneumatik pro cross...