Srdceryvné závody WorldSBK Tissot Czech Round v Mostě: Toprak triumfuje ve WorldSBK, Odendaal ve WorldSSP a jezdec KTM Steeman ve WorldSSP300

Srdceryvné závody WorldSBK Tissot Czech Round v Mostě: Toprak triumfuje ve WorldSBK, Odendaal ve WorldSSP a jezdec KTM Steeman ve WorldSSP300

Most, 7. srpna 2021 – Proběhl první závodní den českého kola WorldSBK Tissot, které se konalo poprvé na mosteckém okruhu. V 1. závodě WorldSBK zvítězil v srdcervoucím finále Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha s BRIXX WorldSBK / Yamaha YZF R1) následovaný Scottem Reddingem (ARUBA.IT Racing - Ducati / Ducati Panigale V4 R) a Andreou Locatellim (Pata Yamaha s BRIXX WorldSBK / Yamaha YZF R1).

Přečtěte si první článek o návratu závodů WordSBK do České Republiky

Toprak Razgatlioglu

V závodě WorldSSP zvítězil jihoafrický jezdec Steven Odendaal (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team / Yamaha YZF R6), druhý v celkovém pořadí šampionátu za Dominique Aegerterem (Ten Kate Racing Yamaha / Yamaha YZF R6), následovaný Manuelem Gonzalezem (Yamaha ParkinGo) Team / Yamaha YZF R6) a jezdecem Kawasaki Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing / Kawasaki ZX-6R). Ve WorldSSP300 zvítězilo KTM s Victorem Steemanem (Freudenberg KTM WorldSSP Team / KTM RC 390 R), který skončil poprvé na stupních vítězů od roku 2018. 

Victor Steeman

Pirelli dostalo vynikající zpětnou vazbu na přední měkké vývojové řešení specifikace A0508 SC1 (možnost A), kterou pak použila většina jezdců na startovním roštu pro závod 1. Pirelli může být spokojena s vynikajícím výkonem jejich vývojové a standardní pneumatiky i na této nové trati, neznámé téměř všem jezdcům, kteří měli před závodem 1 k dispozici pouze dva tréninky na suchém asfaltu.

WorldSBK Závod 1

WorldSBK Závod 1:

Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha s BRIXX WorldSBK / Yamaha YZF R1) odstartoval z druhého místa na startovním roštu dobře, těsně následovaný úřadujícím mistrem světa Jonathanem Reaem (Kawasaki Racing Team WorldSBK / Kawasaki ZX-10RR) a jezdcem Ducati Scottem Reddingem (ARUBA. IT Racing-Ducati / Ducati Panigale V4 R) a za neustálého předjíždění bojovali o první příčky závodu. S odstupem dvou sekund se o čtvrté místo poprali Michael Ruben Rinaldi (ARUBA.IT Racing - Ducati / Ducati Panigale V4 R) a Andrea Locatelli (Pata Yamaha s BRIXX WorldSBK / Yamaha YZF R1). Redding se přesunul do vedení a začal se vzdalovat od ostatních dvou soupeřů, kteří divákům poskytli velkolepý souboj hlava na hlavu po několik kol, když bojovali o druhý stupeň pódia. V polovině závodu se tureckému jezdci Razgatlioglu podařilo posunout na druhou pozici a poté Jonathan Rea havaroval na konci rovinky a do závodu se znovu zařadil na jedenáctém místě. V tuto chvíli byl Andrea Locatelli na stupních vítězů, zatímco tři sekundy za ním Rinaldi, Axel Bassani (Motocorsa Racing / Ducati Panigale V4 R) a Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team / Yamaha YZF R1) bojovali o čtvrté místo . Díky vynikajícímu tempu se Toprakovi podařilo Reddingovi ujet, přičemž oba jezdci zajeli napínavé poslední kolo a srdce zastavující finále. Razgatlioglu skončil první jen čtyři setiny sekundy před Reddingem, třetí byl Andrea Locatelli. 

WorldSBK Závod 1 pódium

WorldSSP Race 1:

V prvních kolech závodu byla extrémně kompaktní vedoucí skupina s neustálým předjížděním v čele závodu a Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing / Kawasaki ZX-6R) se dostal z devátého místa na startovní mřízce mezi první tři. V čele skupiny bojovali Steven Odendaal (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team / Yamaha YZF R6), Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing / Kawasaki ZX-6R), Manuel Gonzalez (Yamaha ParkinGo Team / Yamaha YZF R6) a Jules Cluzel (GMT94 Yamaha / Yamaha YZF R6), ve čtvrtém kole stále méně než jednu sekundu od sebe. Odendaal se udržel v čele závodu a začal se od zbytku skupiny vzdalovat, následovaný Oettlem a Gonzalezem, před jezdci Yamahy Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha / Yamaha YZF R6) (obhájce titulu mistra světa), rodák ze San Marina Luca Bernardi (CM Racing / Yamaha YZF R6) a Federico Caricasulo (Biblion Iberica Yamaha Motoxracing / Yamaha YZF R6). Ve třináctém kole se objevila červená vlajka, která ukončila závod, protože byly dokončeny více než dvě třetiny z devatenácti naplánovaných kol. Na stupních vítězů skončil Steven Odendaal, druhý byl Manuel Gonzalez a třetí německý jezdec Kawasaki Oettl. 

Steven Odendaal

WorldSSP300 Závod 1:

Závodníci mistrovství světa FIM Supersport 300 vyrazili ve 12:30 na první závod mosteckého víkendu. Triumf získal nizozemský jezdec KTM Victor Steeman (Freudenberg KTM WorldSSP Team / KTM RC 390 R) s odstupem více než čtyři sekundy před českým jezdcem Oliverem Konigem (Movisio od MIE / Kawasaki Ninja 400) a třetím Alejandrem Carrionim (Kawasaki GP Project / Kawasaki Ninja 400). 

WorldSSP300 Závod 1

Vyzkoušejte také některou z námi nabízených závodních pneumatik...